Hallå igen!

Skönt det är att vara uppe på benen igen förresten.. Igår vaknade jag inte till förrän vid nio tiden på kvällen, då jag och Mathias gick en tur till Countdown. Jag hade bara tänkt köpa en burk oliver, men med mig hem hade jag fisk, broccoli, morötter, svamp, grädde och purjolök. Och inga oliver? Haha, smart. Får köpa det någon annan dag.

Idag har det varit skola, sen hem och laga mat, sen vidare till AUT Library. Inte helt fel att plugga här faktiskt, speciellt nu på kvällen när det inte finns så många människor här.

Det jag pysslar med nu är en essay i Applied Ethics. Jag ska då välja ut en artikel med ett etiskt dilemma, och sen utgå från två olika etiska teorier och skriva en essä om det. Jag har valt att skriva om delfinslakt i Japan. Denna essän utgör hela 40 procent av slutbetyget, så det gäller att göra bra ifrån sig. Men det ska jag nog kunna göra, det känner jag på mig!

Om en halvtimme är det överraskningsfest för Sammie, så nu när jag har hittat min artikel ska jag bege mig tillbaka till WSA, ta en dusch och ansluta mig. Hoppas alla har det bra där hemma!

Good bye

Idag tog jag farväl av min kära iPod som har gått och blivit stulen tillsammans med sladden till den (allvarligt, tvungen att ta sladden också?). Hmm, shit happends antar jag. Tråkigt dock, nu har jag ingen musik att lyssna på när jag är ute och joggar.

Men men. Just nu är jag i skolbiblan och letar artiklar till min etikessä, och senare är det överraskningsfest för Sammie som fyller år, och sen ännu mer plugg gissar jag på.

Pallar inte skriva så mycket mer än så..

Jo, förresten! Vill tillägga att jag lagade grym middag idag; fisk och potatis med grönsaker i gräddsås. Hooray, jäkligt gott!

Yep, ciao.

Seg

Hmm, idag finns det blott ett ord som kan forklara mitt tillstand, och det ar seg. Seg efter en rolig kvall igar med alla underbara internationella studenter, i love you guys!

Hela dagen har agnats i sangen med The Big Bang Theory och en halv film, och annars har jag lagat lite mat och gatt en svang till Countdowm. Och nu ska jag trffa min underbara nzfamilj som kommit tillbaka fran sin resa.

Usch.. Jag ar alldeles for seg for att kunna skriva nagot intressant idag. Aterkommer vid nagot annat tillfalle.

Javla mog

Fan ocksa! De ringde nyss fran baren och sa att jobbet gick till den andra tjejen.. Formodligen for att jag inte kunde ga pa bartenderkursen, men jag ar inte villig att skippa forelasningar och tutorials for att lara mig blanda drinkar, det kan fan bli en dag nar jag inte har skola.. Sa jag ar ganska besviken, men a andra sidan har jag ju faktiskt jobb som jag tanker behalla tills jag hittar nagot battre. Sa det ar bara att finna nya tag, ge mig ut och soka fler jobb i restauranger och barer, det borde inte vara sa javla svart och nu vet jag dessutom lite mer hur det fungerar.

Aja. Det ska inte fa forstora min dag som annars varit jakligt bra. Vaknade upp och stack ut pa en 35 min joggingtur i Auckland Domain (stor park med rugbyplaner osv), sen nar jag kom tillbaka lagade jag lunch at mig och mina kara flatmates, pannkakor.

Eftersom det har varit en sa stressig vecka ska jag se pa en film idag, kolla lite artiklar till min essay i Ethics och bara chilledilla. Igar blev det mer an ett par ol, och runt ett tva tiden var det jag kvar med ett gang grabbar som tjatade pa mig att dra ut med mig. De ville att jag skulle bevisa att jag kan dricka som en svensk, men jag var trakig och gick och lade mig. Det ar trots allt all in ikvall istallet.

Aja, nu ska jag ta och vila en stund!

Friday night

Denna fredagen blev inte helt illa trots allt.
När jag kom hem efter att ha skrivit provet kom jag fram till att det vore bättre att piggna till istället för att sova, så jag stack ut och joggade vilket faktiskt hjälpte hur bra som helst!

Annars har jag käkat lite och avnjutit en Radler, och strax ska jag vidare mot 13e våningen och dricka en öl till. Det lutar åt en smärre utgång ikväll, typ en öl och sen hem. Vill ju vara i form inför imorgon, hehe.

I övrigt har Esme, Brittany, Memo och Abi stuckit iväg för att åka skidor, och det känns så ensamt nu när dem är borta. Inte konstigt iom att vi ses var dag, de är ju min familj här! Det är tur att det finns så otroligt många människor att umgås med här; är det en sak man aldrig blir så är det ensam, det är en sak som är säker.

Så nu ska jag kila upp till lägenheten igen, hämta en öl och transportera mig ytterligare fem våningar uppåt, och sen får vi se vad kvällen leder till.


Jag och Memo på International Student party på Brooklyn Bar för några veckor sen, någon dag innan vi åkte till Rotorua.


Exhausted

Fy fan vad trött jag är. Detta har minst sagt varit en intensiv vecka med presentation i War and Peace, essäinlämning i New Zealand Political Studies och prov i States and Nations.

MEN nu är jag klar med allt, nu behöver jag inte tänka något mer på det. Efter 2,5 timmes provskrivning är jag helt hjärndöd, så planen är att gå tillbaka till WSA, äta något och sen sova en stund. Orkar jag ikväll så går jag kanske ut, annars så fyller ändå Mitch 21 imorgon vilket ska firas big time! Congrats man!

Godnatt, nu ska jag gå till Mexico och dö i deras soffa eller något. Ueh.

Är förresten inte helt missnöjd med provresultatet, det blev bättre än jag förväntade mig åtminstone.

Se på mig nu

En bra låt av Markus Krunegård

Se på mig nu, vad tycker du?
Ensam är stark, vilket jävla skitsnack
Självdestruktiv, allting har sitt pris
Ingen lever ditt liv och luften är fri

Allting är upp till dig
Du är gammal nog att ta egna beslut som att göra slut
Jag trotsade min kärlek och lämnade allt
Var kall som en isbit för ensam var stark

Solen går upp och vintern tar slut
Det gick upp för mig nån gång innan jul
Att du har gått vidare och träffat nån annan
Ändå måste jag höra det gång efter annan

Att du inte är kär men att du hoppas och bli
Ett rationellt beslut nån gång innan jul
Jag förstod att nåt ändrats, ingen mer dramatik
Det var vuxet behärskat långsamt sansat och tråkigt och trist

Det är så tråkigt och trist utan dig
Det är så tråkigt och trist utan dig
Det är så tråkigt och trist utan dig

Det är många som känner sig manade
Att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt och alla mår skit
Håll det där för dig själv och ditt usla liv

Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och så att va vänner
Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och bara vara vänner

Det är många som känner sig manade
Att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt och alla mår skit
Håll det där för dig själv och ditt usla liv

Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och bara va vänner
Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och så att bli äldre


(live på vårt älskade The Tivoli dessutom)


Fräna ord och skitmoral

Såja, powerpoints är nu officiellt downloaded. Jag är ready to go, lite nervös men mer excited, mitt allra första prov!

Planen för idag blir att hitta någon att dricka $5 drinks på K-Road, mmmmmm


Tvivel

GUTEN MORGEN ALLES!

Trots att jag sov någon timmer mer än jag skulle, trots att himlen är grå och trots att jag har ett prov idag är jag ändå på strålande humör!

Igår blev det film som planerat, någon rysk action med Vin Diesel som inte alls bra dålig faktiskt. Efter filmen hamnade jag hos Mexico, trött som ett as och befann mig i en borderline ifall jag skulle med ut eller inte. Men övertygad blev jag när Memo plockade fram sin finfina tequila, och vidare blev det mot någon bar som jag glömt vad den hette för att se lite live musik. Men till min, Brittany, Abi, Memo och Mathias förvåning kom vi ungefär fem timmar efter det att livemusiken var slut, så vi fick nöja oss med några öl och sen taxi hem.

Som tur är har de alltid någon som spelar live, så jag tänker pressa på Mathias att sticka dit med mig. De andra sticker iväg och åker snowboard ikväll tror jag det är, så de kan tyvärr inte hänga med.

Och idag fick jag min efterlängtade sovmorgon. Online provet jag har idag är öppet mellan 7 am och 11 pm, så jag har gott om tid att känna mig redo för att göre det. Dock fick jag mig en smärre chock när jag kollade genom min syllabus för en kvart sen och trodde att det stod 7 till 11 am. Haha... Det hade inte varit så kul alls.

Så här sitter jag på AUT's bibla, lyssnar på Winnerbäck i egen hög person och ska alldeles strax ladda hem en drös med powerpoints. Wiehu!

Och till alla svenska studenter, lycka till med skolstarten! Det känns underligt att jag redan har hunnit med halva min termin när er inte ens har börjat, haha! Den sista intensiva veckan nu, sen två veckors välförtjänat lov.

Nu kära vänner ska jag spika planer för ikväll och fortsätta med mitt, ciao!

Och här är ett klipp med Winnerbäck live i Oslo, enjoy


Due date

Awesome! Jag sitter just nu på biblan och har skrivit ut min essay. Nästa destination: Tower för att lämna in den. Senare blir det att se en film eller någon serie med David, se om Esme ansluter sig senare, vilket jag är ganska säker på. Hur nice som helst, ser fram emot en slö kväll.

cradle of love

Jag väntar på att Esme ska komma ner och hjälpa mig med formateringen av min essä, så jag har ganska tråkigt. I alla fall så försöker jag lista ut om det är utgång ikväll eller inte. Det lutar åt inte, men jag är ganska sugen på det. Onsdag och lördag är de stora utgångsdagarna här (även om de flesta gå ut var kväll) och torsdag är sådär, fredag är ganska dött. Beror på vart man går, att sitta och dricka i någons lägenhet är hur kul som helst. Men i vilket fall som helst så kan det inte bli mer än de två små ölen jag har kvar sen tidigare utgångar, jag ska upp tidigt imorgon!

Annars så visade det sig att Linnea har svenska valsedlar här, så jag ska få en av henne. Så förutom att jag pluggar all världens politik så ska jag dessutom plugga in den svenska, huh. Alltså jag vet ju självklart vad alla partier står för osv, men det känns ansvarslöst att bara rösta för att ha det gjort. Ska jag rösta så ska jag veta mer än bara basics, jag ska rösta av en anledning och ha ett mål med det, så det lär jag göra lite nu i helgen.

.. På tal om fest igen så såg jag att det är utklädningstema på Vesbar (studentbaren) med temat Kick-Ass: Heroes and Villians. Åh, fan att jag inte såg det tidigare. Tur att det kommer upp nya events i den stilen hela tiden. God bless student life.

Så, vad gör man..? Billy Idol ljuder i mina WESC hörlurar (som nu håller på att gå sönder, aaaaaargh) och jag har en tanke om att jogga en runda. Frågan är före eller efter jag lämnar in min essä.. Kanske får jag en snilleblixt under turen, eller så bryter jag benet, hinner aldrig skriva ut det och blir underkänd? Man vet faktiskt aldrig vad som kan hända..

Nä vet ni, jag ska bli klar här, lämna in min essä och sen får jag se vad fan jag gör, jag har hela dagen på mig och det är längesen jag hade så många timmars ledighet. See ya!

Fri som en fågel

..om nu definitionen av det är de sista finslipningarna innan inlämning ;)

De är galet petnoga här med hur man utformar en inlämning, till exempel så ska vissa saker vara understrukna, vissa kursiva, marginalen ska vara 2,5 osv osv osv. Följer man inte exakt alla dessa får man säknt betyg. Och det är ju inte direkt en större ansträngning att följa dem, men det är lätt att missa, så nu filar jag på min essä och försöker förbättra den så mycket som möjligt.

När jag är klar med det ska jag dra till Esme och se några avsnitt Bones.

Imorgon bitti blir det ingen sovmorgon. I alla fall om jag inte lämnar in min essä ikväll, annars blir det upp vid sju tiden, lämna min essä och sedan börja skriva på mitt prov. Eftersom provet görs över internet kan jag välja tiden själv när det ska göras, jag har dock två timmar på mig att bli klar med det, och det är 60 frågor. Inte så svårt, förväntade mig något värre.

Nä, detta är en riktigt skön dag. Den första på ett tag nu utan många timmars plugg eller jobb, eller både och för den delen. Dock skulle jag inte tacka nej till att jobba ikväll, väntar ihärdigt på att de ska ringa upp och säga att jag får mina 20 timmar i veckan i baren. Det hade inte alls varit illa nej.. Men, det gäller att ha kalla fötter, jag vet att jag förtjänar jobbet och att jag har gjort bra ifrån mig där.

En liten tanke som har slagit mig här, på tal om ingenting alls, är att kiwis (nyzeeländare) tenderar att gå runt barfota eller i flipflops. Mitt i vintern! Överallt? Haha, ganska underligt folk, men älskvärt ändå!

Ciao

Och btw, lite fina bilder från landet lagom

 

















Jag har inte så jäkla många bilder på datorn.. Så det finns massor av er som inte finns med här, men ni ska veta att jag saknar er! För att inte tala om alla ni som jag gått i skolan med och träffat varenda jäkla dag i tre år, jag saknar er och hoppas att ni har det bra allihopa!

Och vart kom alla bilder på Elin ifrån? Haha, jag älskar att hon dyker upp i alla mappar, var vi fastklistrade de sista veckorna hemma? ;)

I love you guys!


80 words to go

Det är ganska frustrerande att jag måste skriva 80 ord till i min essä när jag verkligen känner att jag är färdig med den. Och ja, it turned out pretty good måste jag säga. Så den sista 1,5 timmen har jag bara suttit och försökt komma på hur jag ska utveckla den utan att förstöra den. Jävlars skit också, jäkla ordgräns de sätter, och 10% more or less my ass, tänker då inte ta chansen med 80 ord under rekommenderat. Ska skriva iaf minst 40 ord till innan jag hoppar av pinnen för dagen. När jag är klar här ska jag öppna en öl och se Bones, Into the Wild får bli någon annan kväll, typ imorgon då det inte är tidig morgon dagen efter att tänka på.

Ueh, lutar åt en öl på sjätte våningen först.

Aja, jag ska fortsätta att sitta här nere i lobbyn och lyssna på Linnea som svär åt alla som inte förstår engelska, vi alla grämer oss över att vi är de ända som inte går ut ikväll. Men men. Vi pluggar ju faktiskt.

Välkommentillvuxenlivet

Hej och välkommen till vuxenlivet.

Här lagar vi vår egen mat, städar hela lägenheten själv, förbereder lunchen på morgonen och går upp ensam för att äta frukost. Det är slut på löjligheter såsom fester, utklädningskvällar på krogen och högar med disk. Nej, som vuxen gäller det att ha specifika dagar var vecka då man tvättar, städar toaletten, rensar avloppen och var fredags eftermiddag är det ett vuxenglas vin med vuxenkompisarna på vuxenkrogen som gäller. Bara ett, annars blir det pinsamt.

That's not how we play it at WSA! Mooohaha

Olive

Det senaste dygnet har jag satt i mig nästan en hel burk med oliver. Jag har visserligen använt en del till att baka focaccia, but still!? Jäkligt gott är det, och när jag återvänder till mitt rum för att plugga lär jag tömma den helt. Haha, wtf?

Och imorgon börjar jag 9, kan lova att jag ser fram emot sovmorgon på fredag. Skönt ska det bli!

Och idag har jag dessutom känt lite hemlängtan efter svensk sommar och knäckebröd. OCH det svenska referenssystemet. APA som de använder här är otroligt tråkigt, men bra på sitt sätt. Även om jag föredrar att inte referera mitt i texten (DET ÄR DISTRAHERANDE ATT HELA TIDEN LÄSA VILKA KÄLLOR MAN ANVÄNT MITT I TEXTEN!!!!!)

Och vill ni veta något deprimerande? Att klockan är sju på kvällen här och det är redan mörkt, usch.. Jag längtar efter varma, ljusa nätter. Hepp.

Nu: NZ historia om Maoriernas rösträtt (cheering)

Kneg

Jag förstår inte riktigt vad nyzeeländsk politik egentligen har med konfliktlösning att göra, jag hade hellre läst en kurs i ledarskap eller något liknande. Men men, nu ska jag kila iväg till lektion strax, sen ska jag plugga vidare när jag kommer tillbaka. Blir jag klar innan ikväll firas det med en öl och Into the Wild.

Hinner jag?

Pizzanight!

Idag kände jag att det var min tur att fixa lite käk till folket här, så jag har arrangerat en pizzanight, alltså hemlagad pizza till alla (inte alla 400 studenter som bor här, men några i alla fall). Faktiskt så har jag agerat Mother Goose här nu sen igår (mitt smeknamn här är Mother Goose för att jag "tar hand om" alla, hehe) då jag lagade potatisklyftor, bönor, svampsås och stekta ägg till vännerna här. Idag har jag dessutom gjort brunch till mig, Abi och Memo, och bakat focaccia. Haha, ja, jag kanske har en bullmamma inuti mig trots allt.

Men vårt system är alltså att vi samlas hemma hos någon som lagar mat åt alla, så skiftas vi helt enkelt om. Så ikväll är det hembakad pizza med oliver och paprika som gäller, mums!

Fram tills dess ska jag skriva på min essay, ha lektion 3-5 och sen skriva lite till. Ciao!


8 pm

Hej Sverige.

Hos er är klockan 10 på morgonen, och här är vi tio timmar före.

Idag har jag handlat lite jobbkläder, haft en föreläsning och även ett möte med några andra som läser NZ Political Studies. Skönt att sitta ner och diskutera med andra så man ser på ämnet från lite olika aspekter, och nu kan jag, tack vare mötet, veta lite mer vad jag ska skriva. Så nu sitter jag här med allting i högsta hugg och har kommit igång lite. Jag väntar på att träda in i mitt flow (= att man sitter i trans i ett par timmar och bara skriver skriver skriver utan uppehåll). Ja, det kommer sinom tid.

fun facts

Det finns en del saker där hemma som jag saknar här, som tex

- Knäckebröd
- Lingonsylt
- IKEA
- H&M

Jag drömde till och med för några nätter sen att jag hittade gigantiska paket med Wasa knäckebröd och gissa om jag blev lycklig?

Annars så finns det annat här som man inte finner hemma, såsom

- Coca Cola Vanilla
- Drinkar ute för 50 spänn (dyrt!)
- Shorts mitt i vintern

Och en sak som är roligt med detta stället är att när man går över gatan och en bil kommer, så bromsar de inte in utan gasar. Schysst med tanke på att hälften av alla som är här inte kan lära sig att deras trafiksystem är tvärtom? Haha, jag bara väntar på att jag ska trilla av pinnen här på grund av trafiken.. Men det är bättre nu i alla fall, det känns mer naturligt för var dag som går, och jag börjar undra hur svårt det kommer bli att köra när jag kommer hem igen. Förmodligen inte så illa trots allt.

9.50 pm

Fy fan vilken lång dag detta har varit!
Skola konstant mellan 10 och 5, sen direkt iväg på en två timmars runda till supermarket. Handlade så mycket mat att jag inte lär gå dit igen på många veckor, så jäkla skönt! Har laddat upp med massa massa pasta, havregryn och i veckan ska jag baka foccacia med oliver, så gott!

Presentationen gick okey, ska bli intressant att se vad för betyg det blir för jag har verkligen ingen aning om hur betygsättningen fungerar här, det handlar om att få poäng, jag lär förstå det så småningom, hoppas jag haha.

Nu sitter jag nere i lobbyn tillsammans med ett gäng andra studenter som också pluggar, mycket skönare än att sitta i mitt lilla rum, instängd och ingen space att tänka i. Nej, tack för lite utrymme och oljud, annars går det inte att tänka.

Plugg nu! Bestämde mig nyss för att byta ämne till min essay, så nu lyder frågan: "To what extent do you think that New Zealand’s electoral system meets the goal of ‘one person—one vote—one value’?"

Inte så jäkla svårt, och jag har bestämt mig för att vara klar med den på onsdag vid middagstid. Det blir inga problem, och jag börjar inte förrän två imorgon så jag har gott om tid på mig.

Här är lite bilder från i torsdags när det var dags för home made sushi.








Presentation

Hej vänner!

Om en halvtimme ska jag och min grupp hålla en presentation i War and Peace. Jag är ganska nervös eftersom de andra har engelska som första språk medan det bara är mitt andra, så jag hoppas att det går bra, men det ska det nog göra.

Igår blev jag inringd till att jobba, så det blev en sen kväll med jobb och ännu mer plugg efteråt. Åtminstone är det så jävla kul att jobba, så det är det värt. Och för Jasmine som undrade vad jag jobbar med så jobbar jag i en bar vilket är riktigt roligt. Jag gör vanligt barjobb såsom servering, städning, tar emot beställningar och jag jobbar även i baren. Nästa steg blir att lära mig hur kaffemaskinen fungerar samt lära mig blanda cocktails. Fun fun!

Nu ska jag käka något, sen är det game on. Wish me luck!

V

Guten Tag!

Igår hade jag så jävla kul på jobbet, ville inte gå därifrån när jag hade jobbat klart, så jag stannade en halvtimme och drack en drink och snackade med personalen, riktigt trevligt. När jag kom tillbaka till WSA gick vi och köote lite öl och satt hemma hos mexikanarna och drack och tog det lugnt. Vi stack ner till hamnen, men jag och Memo stack tillbaka vid två tiden, eftersom han tappade sitt id kort. Stackars sate! Men det var lika bra, jag skulle ändå upp tidigt idag och var inte riktigt på party humör ändå.

Riktigt seg är jag idag. Jag gick upp kvart i tio, käkade frukost och stack ut och joggade. Dock råder det en enorm brist av energi hos mig just nu, så här sitter jag just nu med värk i benen och en V energy drink i högsta hugg, redo för plugg. Imorgon är det redovisning och jag ska fan ta mig kick ass!

Planen för idag är följande

- morgonjogg
- skriva sammanfattning för powerpoint
- hitta källor till essay
- börja skriva på essay
- bli klar innan 9 pm

Och angående jobbet så står det mellan mig och en annan tjej, men igår fick jag hela tiden höra hur duktig jag var och hur snabblärd jag var så jag är ganska säker på att det är mitt. Jag fick jobba i baren och ta betalt och det är inte så jävla svårt faktiskt. Snarare skitkul. Ah, hoppas jag får det!!!!

Så nu ska jag komma igång, planen är att bli klar inte alltför sent så att jag och Esme och antagligen ett par till kan bunkra ihop oss i en soffa och se en eller två filmer.

Och by the way, om två veckor åker jag till Samoa!

SAMOA BABY


Så kommer vi bo. Hell yeah!


Work

Ciao people!

Idag jobbar jag 12 till 6, inte sa farligt alls. Fick meddelande igar om att jag fick sluta tidigare ikvall, ganska bra med tanke pa plugget. Nu ar klockan tjugo i tolv, det tar cirka 8 minuter att ga dit, sa jag ska ta och ga nu. Lika bra att vara dar en stund innan jag borjar.

Ah sa skont det ska bli att jobbaaaaaaaa, great!

Hoppas alla dar hemma har haft en bra dag!

Viva la France

En vän till mig som jag läste samhälle tillsammans med i gymnasiet, Filip, flyttar till Frankrike om en vecka. Hur galet är inte det? Vi träffades och fikade några dagar innan jag åkte hit, och då pratade vi lite om våre utlandsplaner och jag är så jäkla glad för hans skull att även han kommer iväg.

Han kommer at bo utanför Paris, drömläget? Jag vill dit och hälsa på honom! Ah! Dock vet jag inte hur aktuellt det är att åka till Europa under lovet, men åker jag dit så är Frankrike av hög prio. Det är omöjligt att välja vart jag ska resa under lovet, jag vill ju bokstavligen åka överallt!

Jag lär inte veta vart jag hamnar förrän den dagen jag åker, och det är ju inte helt illa det heller å andra sidan.. :)


Vampyr

Skön låt, gillar texten riktigt mycket!

Och på tal om musik så är det inte helt dött på den fronten här nere i Pacific.
Metallica spelar här i Auckland i oktober och jag är ganska sugen på att gå. Det kostar runt 800 kronor att gå, så värt det!

Ja, jag ska nog gå. I alla fall om biljetterna är kvar om någon vecka. Har redan en som också vill gå, ska bara snacka med henne först.

SÅ GÖTT!


Gyllene

God morgon!

Igår var en helskön dag faktiskt. Gruppmötet gick bra och efter det gick jag hem, bytte om och tränade. Joggade första halvan en ganska bra bit med något uppförs hela jäkla vägen, sen sprang jag hela vägen tillbaka. Lagom död efteråt, haha, men så skönt! Efter det gick jag en våning ner till mexico och "hjälpte" dem laga mat (de lagade mat åt tolv personer, jag agerade dj, pluggade och iakttog) och sedan var det middagsparty, 12 13 personer som åt enchiladas, gott!

Efter det däckade jag gott i min säng, somnade tidigt till the Bourne Supremacy och idag vaknade jag prick klockan åtta utan väckarklocka. Idag har vi gruppmöte klockan ett på Vesbar, och nej, inget öldrickade.

Jag lär plugga till och från hela dagen idag. Ikväll ska jag antagligen se en film med Esme, men bara om jag hinner få allt gjort innan. Så, dags att sätta igång.


Brunch förra veckan med Memo, Esme och Abi!

Kom så ska vi leva livet

Först och främst, vad händer i Sverige egentligen? Inga roliga nyheter?

Här är det vanliga studentmönster med festande, matlagning, brinnande väskor, plugg, föreläsningar, bakfyllor, regn och höghus. Haha, you name it, det går verkligen inte att summera livet här.

Klockan är nu fyra här och jag ska möta gruppen om en halvtimme. Jag är nästan klar med min del för idag, Tibet/Kina historia 1951 till 1966. Sammanlagt ska jag presentera förhandlingarna om samt fakta om 17 point agreement, profil på en ledare i respektive block och historia. Idag ska vi börja göra slides till vår presentation och klura hur mycket var och en ska säga om våra ämnen.

Förutom denna uppgiften ska jag skriva en essay denna helgen för NZ Political Studies och börja på en essay i Applied Ethics.

När jag är klar med plugg och möten idag ska jag jogga en runda. Sist jag joggade (måndags morgon har jag för mig) joggade jag in i en gata jag inte varit på innan och helt plötsligt är jag mitt i en sjukt brant backe, och i den sträckte jag foten. Jäkla mög, ont gjorde det. Joggade vidare mot K-road som jag sedan gick längs istället för att jogga. Så idag får jag ta igen det, behöver verkligen få lite kondition, speciellt nu innan fotbollen börjar.

Det ser ut att vara fint väder idag. Det har regnat ganska mycket i förmiddags, men om jag har tur håller det sig fint tills ikväll, men man kan aldrig lita på en nyzeeländsk blå himmel.

Uuuueh, jag är så seg idag, tips på hur man vaknar upp? Hade varit tacksam för en mirakelkur på trötthet.. Lär behöva något som är mer effektivt än cola och kaffe denna helgen, funderar på att införskaffa koffeintabletter så jag verkligen kan plugga ett par timmar i sträck utan att somna eller bli distraherad.

I Sverige brukade jag ladda upp med saker att äta, typ frukt eller godis eller vad som helst, men kan inte längre förlita mig på socker och fett, nej koffein får det nig bli. Hoppas de säljer det på apoteket.

Nu ska jag snart bege mig mot Tower, så en summering av vad jag vill åstadkomma idag

- gruppmöte
- gå till k-road och handla med Brittany
- jogga en runda
- middag hos mexikanarna
- hitta ämne att skriva om i ethics






PRANK'D

Hej friends.

Igår var minst sagt en intressant dag. Till att börja med så möttes jag av Mitch på morgonen som strålade som en sol. "I'm having a great day today, aren't you?" Frågade han mig och gav mig världens största smile. "Well, I'm having a good day at the least, and then I'll see how it develops" svarade jag ungefär, men faktiskt så blev jag genast på ännu bättre humör bara för det. Tänk vad vi människor kan påverka varandra.

Anywho så gick jag hem till Brittany efter det att jag var klar med lektioner och gruppmöten och börajde blåsa upp ballonger. Ja, det finns alltså en liten story bakom ballongerna.

Förra helgen när vi var på Vesbar var Memo full, och det kom fram att han är rädd för ballonger, och studenter som vi är så har de senaste veckorna bestått utan olika pranks (jag och Guro är de enda än så länge som undsluppit det) och jag kom fram till att det vore en strålande idé att fylla Memos rum med ballonger, eftersom han verkligen är livrädd för dem.

Så i veckan köpte vi 200 ballonger som vi blåste upp igår, fäste vid ett snöre som resulterade i många många många meters ballongsnöre. Igår drog de andra ut på krogen, jag stannade på WSA och såg på Kung Fu Panda. När de kom tillbaka vid fyra kom de till min lägenhet och väckte mig, och sedan ägnade vi en bra stund med att försöka få upp alla ballonger i trappan (de hade aldrig aldrig fått plats i hissen), och fyra våningar senare hade vi lyckats komma upp utan att smälla mer än fem av dem.

Sedan kom vi in i deras lägenhet. Jannika var uppe, men som tur var hade hon inga problem med det.
Memo bor längst in i korridoren, så vi tryckte ihop alla ballonger så de täckte hans dörr från golv till tak, och vi tejpade lite längs väggen så de skulle hålla sig där. Klockan var vid detta laget runt halv fem kvart i fem tror jag.

Efter det var det bara att vänta, Memo skulle upp vid halv sju, så vi vakade. Esme somnade till Glee och jag låg vaken. Dock när vi gick upp till våning sju för att väcka honom var ytterdörren låst, så vi gick tillbaka och somnade om. Jag var sedan alldeles för trött för att gå upp och fånga en skräckslagen Memo på bild.

Dock gick jag dit idag runt halv två tiden med Brittany för att finna en livrädd Memo inträngd i en hörna i sitt rum (som vid detta laget var fyllt med ballongerna) och Esme som står på andra sidan om ballongerna. "Come on Memo, let's go!" säger hon, och stampar på en ballong. Haha, usch, jag skrattade så jag fick tårar i ögonen. När jag kom dit var kanske hälften av ballongerna kvar, och när jag gick hade Esme och Abi smällt allihopa med Memo i samma rum.

Men jag vill inte låta hemsk nu, han hade gjort exakt samma sak, haha.. Så nu står jag överst på listan och väntar bara på den dag jag finner mitt rum med garderoberna vända, sängen uppställd på kant mot väggen eller vad de nu kan få för sig att göra. Jag hoppas bara inte att de spinner vidare på fobier (drömde inatt att Mathias jagade mig med en talande spindel). Ja, det var en rolig dag igår och idag är jag sjukt trött men det var värt det.

Ikväll är det middag hos mexikanarna som gör enchiladas (ariiiiiba) och i helgen är det min tur att laga middag, home made healthy pizza here I come!


Esme (stående) som har busat med Memos (liggandes) rum

@ the library

Hej vänner, ciao belli, hello people.

I skrivande stund sitter jag parkerad på public library, ovanligt?

Igår var rikigt nice, vi hamnade på en trevlig restaurang på K-Road och käkade pizza och drack öl. Jag har nu hittat en öl jag gillar riktigt riktigt mycket, kanske till och med en ny favorit? Jag drack den första gången på restaurangen där jag jobbar. Den heter Monteith's Radler, och är en ljus öl med ett stänk av citron, inte alls illa.

Efter restaurangen gick vi hem till Tobi som var i Samoa för två månader sen, och han visade bilder och gav oss tips om diverse saker som är bra att veta. Efter det pluggade jag i någon timme för att sedan decka till en film.

Nu ska jag fortsätta mitt pluggande, har gruppmöte om en och en halv timme och är nästan klar med mitt, så det är ganska lugnt. Sen ikväll ska jag ringa Erica och gratta henne i efterskott och snacka lite med henne, ska bli skönt att få höra hennes röst.

Men nu ska jag plugga, återkommer!


Vesbar

Buongiorno!

Jag kommer nog aldrig vänja mig vid vädret här. Imorse tog jag en joggingtur innan frukost och då sken solen och det var riktigt varmt ute, trots att hon bara var kvart i tio. Men nu, när jag kom ut efter dagens enda lektion så är det mulet och det regnar, huh!? Nej tacka vet jag för den första veckan här, då sken solen var dag.

Fotbollen börjar inte förrän om två veckor visade det sig, haha, så någon match idag blir det inte. Istället blir det middag med tjejerna jag åker till Samoa med, och det lutar åt att vi äter på Vesbar, AUT's studentbar. Mycket angenämnt.

Och om 40 minuter är det gruppmöte, jag har en power point om 17 point agreement att visa upp, ska nog gå bra.
Här är lite pics från Maori village i Rotorua som vi besökte, samt en bild på grabbarna när de gjorde Hakan efter middagen.







Favorit i repris

En bra sak att göra när du är uttråkad, att-göra-listor

imorgon

- upp klockan 9.30
- frukost; gröt och frukt
- morgonjogg
- plugga
- lektion 2-3
- plugga
- gruppmöte 4
- match i North Shore 6

Hmm, kom precis på att det är middag med Samoa gänget imorgon också... Ser inte ljust ut med fotbollen alls, attans. Aja, får se hur det blir med det imorgon. Kanske blir det sen middag. Här händer det trots allt att man lagar middag mitt i natten så inget är omöjligt.

Gotta love student life.

Boy, do I love it.

Nu ska jag verkligen gå och lägga mig. Dock är det frestande att hänga kvar i Abis rum och lyssna på mexikansk musik som jag inte fattar något alls av.
Nej, ska sluta störa honom, haha.

Och btw, det har Coca Cola Vanilla här. Har dock vetat det ett tag, ville bara nämna det. För er som inte vet så ÄLSKAR jag den drycken. Älskar älskar älskar.

Mother Goose is now officially going to bed.

One pic

Ska ladda upp en bild innan jag somnar





Ja, det blir ju alltid mer än en. Och bara så ni vet så var musslan inte god. Var tvungen att hälla i mig vin för att bli av med smaken, usch. Haha, fi fan!

Fotajävel

Oj, hej igen.

Min fot somnar hela tiden, tänkte bara att det kanske intresserar er att veta det..?

Jag börjar i alla fall bli trött nu, och jag har kommit till insikt att det inte är så smart att skriva på min power point om Kina/Tibet inatt trots allt. Fick reda på idag att jag skulle ha den klar imorgon.. Tur att jag bara har en lektion imorgon då alltså!?

Aja. Jag har en massa massa äpplen och, självklart, kiwifrukter, så jag tänkte göra ett litet fruktfat med "knäckebröd" (det närmsta jag kunde hitta i likhet till knäckebröd, men det fungerar) och keso. Muma. Imorgon ska jag ta en, tro det eller ej, efterlängtad joggingtur. Det roligaste med att jogga här är att jag kan upptäcka nya gator och platser jag aldrig sett förut, spännande! Men imorgon ska jag nog jogga till en underbart vacker park, eller mot utkanten av Auckland. Får se vart jag hamnar.

Så, godnatt på er. Frukt, limevatten och the Bourne Ultimatum kallar.

Dreams in a foreign language

Hello world.

This night I had my first dream in english. Guess if I was confused when I woke up, not knowning if I was supposed to think in english or swedish, half sleeping half awake. Quite wierd considering my conversation with Cecilia yesterday. Well, it was about time, I've been kind of waitning for it since I arrived here.

Okey, nu har jag skrivit lite på engelska. Haha, jag funderade på om jag skulle skifta till det istället, men inte ännu. Det är skönt att skriva på svenska för omväxlings skull, och jag vill inte bli sämre på svenska bara för att jag är här. Det gäller att hålla allting i toppform!

Men men. Alla här är trötta, så jag får ta och bege mig till min egen lägenhet och se på en film eller jobba på en powerpoint eller något.

Good news, har två jobb at the moment, ska jobba helt lördag i restaurangen. Efter det vet jag om det är mitt eller inte, och är det mitt så säger jag upp mig på BK. Får jag det inte har jag redan jobb. Skönt!

Och imorgon har jag bara en timmes lektion, men ändå så mycket att göra. På förmiddagen ska jag plugga och jogga en runda, sen efter lecture ska jag plugga lite till, sen möte med min grupp i War and Peace, och klockan sex är det fotbollsmatch (den allra första) som jag ska göra mitt bästa för att hinna med. Blir vi klara med allt i grupparbetet är det fritt fram att spela, så jag hoppas vi hinner med allting.

Men jag återkommer, och kanske lägger jag upp några bilder imorgon från Rotorua. Ska bara gå igenom alla 800(!) bilder jag la in i datorn igår från diverse olika events. Haha, mindre roligt.

I'll be back, see you soon again.

Och vill ni ha min adress så kan ni bara maila och fråga efter den. [email protected]

Tschüs <3


Hum

Min mage gör underliga ljud hela tiden, jag hoppas verkligen inte att jag börjar bli sjuk eller något. Inte så kul alls i såna fall. I alla fall så är det snart midnatt här, och snart ska jag gå till Brittany och göra enchiladas med Esme. Ja, vi är tre hungriga damer, och efter det ska vi se en chick flick och förmodligen somna i soffan. Käka biscuits ska jag också göra, en nyzeeländsk version av Mariekex och tack gode gud för att det finns här.

Jag har även gjort en "liten" beställning av svenskt gott som inte finns här, så det ser jag fram emot. Om någon har en Mentos lakrits för mycket så tveka inte, skicka den till mig och gör en student lite lyckligare, haha.

Men nu ska jag kila, nattmiddag är väl ändå för härligt? Det kan man få unna sig ibland.

Ciao!

Luleå

Jag blev antagen till Luleås Tekniska Universitet(!) för denna terminen. Kanske hamnar jag där efter att jag är klar här? Man vet aldrig, ska jag plugga i Sverige så lär det ju bli uppåt landet.

I alla fall så lånar jag internet av Abi och Memo, eftersom mitt inte fungerar helt som det ska. Så nu kan jag ladda upp bilder osv, även om det tar en evighet.. :)

Idag skrev jag i alla fall kontrakt med Burger King, skönt att vara 100% anställd någonstans. I fredags provjobbade jag i en bar/restaurang och om nio dagar vet jag om jag får jobbet eller ej. Får jag jobbet, som är både roligare och mer betalt än Burger King har jag 2 veckors uppsägningstid och sedan kan jag go nuts där istället, underbart med lite valmöjligheter. Men ja, efter 6 timmars jobb i både bar och som servitris tror jag att jag säkrade min plats ganska bra. Efteråt stannade jag i två timmar och drack öl med chefen som verkade gilla mig och sa, trots att fler ska provjobba, att jobbet är så gott som mitt.

Dock vill jag inte ta ut något i förväg och håller mig lugn tills jag får det riktiga beskedet. Får jag det inte så har jag en plats på BK, så det är chilledille.

Träningsverk har jag sen en 45 min killer joggingrunda igår förmiddags. Backarna här är, återigen, verkligen ingenting att leka med. Trots att jag jobbar segare än segast är jag ändå helt slut efteråt, men bättre det än att göra ingenting? Jag har dessutom skrivit upp mig i ett fotbollslag här. Det är jag, Esme och 12 killar skulle jag tro. Däribland gutten Mathias och mexikanarna. Kommer bli kul, första matchen är på tisdag, ska bli intressant att se hur det går, särskilt med tanke på att det är inomhus.

I alla fall så flyter livet på här. Samoa närmar sig, och innan dess ska jag hinna jobba jobba jobba och allt annat vad livet här nere innebär.

Här är några bilder från raftingen i Rotorua, resten av bilderna kommer upp någon annan dag.







Kan ni se vem jag är? Den som håller upp åran med båda händerna, stiligt!
Ska leta upp några fler artiklar, hämta köttfärs, sen bär det av åt tredje våningen för att laga chili con carne á la Esme.

Ciao!

Ciao!

Hey!

Veckan avklarad, sa nu ar det chilledille som galler.
Nej, inte direkt. Har en otrolig traningsvark i bade ben, mage och armar, skont! Ska ta och leta upp hotellet jag ska jobba pa imorgon alldeles strax, sen ska jag gora lite andra arenden. Annars vigs helgen at plugg. Det ar en massa fester pa g, bland annat ett paint party. Tanken med det ar att man gar dit i vita farger, och de som haller idet ska slanga malarfarg pa en. Hade varit kul, men jag kan inte.

Men nu ar min tid slut, ska vidare nu, aterkommer.

Puss

God morgon Sverige!

Här är klockan tio över fem på kvällen, och hos er är hon tio över sju på morgonen.

Jag har precis avklarat dagens sista lektion, och om två timmar cirka ska jag gå till supermarket och fylla på lagret. Skall även köpa div saker för att underlätta min (inte ännu existerande) organisering av skolpapper.

Just nu är jag på public library för att skriva ut lite papper som jag behöver inför helgen. Denna helgen är det jobb på fredag och annars plugg som gäller. Jag har bestämt mig för att om jag skriver klart mina uppgifter till War & Peace samt kommer halvvägs på en essä ska jag ge mig själv en liten reward.

Vill ju inte heller behöva tänka på skolarbete när jag ligger på stranden på Samoa, hehe. Sen veckan efter mid break är alla skriftliga uppgifter avklarade, vilket innebär att resterande tid av terminen endast är prov och grupparbeten, så gött!

Som jag skrev innan idag ska jag lägga ut bilder från allt som har hänt den senaste tiden, ska även försöka sno lite bilder från Noho Marae (hade inte med min kamera, dumt nog).

Åh, jag är så trött just nu. Har skrivit ut ca hundra sidors kursinformation som jag ska jobba med i helgen. Ikväll ska jag köpa allt jag behöver för att isolera mig på rummet ett par dagar;

honung till teet
äpplen
brieost
öl
post-it
eclairs liqorice
knäckebröd, om de nu har det här

..och lite annat smått och gott. En mapp ska jag även investera i.

Har dessutom köpt lite rediga träningskläder. Ett par supersköna tights från Reebok, underbara att träna allt möjligt i (eller bara ha på mig på WSA). Älskar dem redan!

Yep, tillbaka till mitt nu. Bilder är påväg.

everlong

Hej vänner!

Igår var det yogapremiär här i Auckland, och jag ska ta och skaffa mig ett medlemskap där senare i veckan. Efter yogan gick vi och käkade sushi, hur gott som helst. Imorse var det lektion 9-10. Jag var så sjukt trött och ville bara gå och lägga mig, men istället stack jag ut och joggade en runda i kvarter som jag ännu inte sett av Auckland, hur härligt och skönt som helst. Ett perfekt sätt att lära känna en stad på.

Annars har jag varit och fixat det sista med resan till Samoa som jag betalde igår, så nu är det 100% klart.

Jag har lektion igen klockan tre, så innan dess tänkte jag skriva ut lite papper, spåna på en essay och fixa lite lunch. Ikväll ska jag gå till supermarket med Brittany och imorgon ska vi göra sushi tillsammans, gotte!

Men ja, livet flyter på här som vanligt. Mitt internet är helt konstigt så ska försöka byta till ett annat. Ska lägga upp bilder från Rotorua och raftingen så fort jag har fått in dem i datorn och tillgång till propert internet.

Tja, jag har inte så mycket att säga annars. Trött är jag och benen värker från träning, och det faktum att jag har en månad på mig att komma i form är väl inte den roligaste, men är det strand så är det. Tänker ändå inte komma hem till Sverige som en sunk efter år här, icke!

Så, jag återkommer antagligen senare.

Ciao!

SAMOA

Hey vanner!

Den 6 - 12 september aker jag till Samoa. Det blir att bo i ett litet hus mitt pa stranden nagra meter fran havet, och kan ni fatta att jag langtar tills dess? Helt galet kommer det bli. Runt 33 grader varmt raknar vi med, underbart!

Har rast just nu, men lektionen borjar snart igen, aterkommer kanske senare idag om jag hinner.

Och Noho Marae weekend var awesome, ska lagga ut lite bilder.

Ciao!

Helg

Hej vänner!

Nu är det torsdag, och klockan fyra är min tredje skolvecka avklarad. Har lektion om en liten stund, och efter fyra har jag även ett gruppmöte så jag gör lite research innan dess om Kina/Tibet konflikten, riktigt intressant!

I tisdags gick jag på bio med ett saligt gäng och såg Killers, som var hur rolig som helst. Igår var det gratisbio för oss som bor på WSA, Get him to the Greek tror jag den hette och den var inte lika mycket att hurra för, men den hade sina golden moments ("pet the wall"). Efter det hamnade vi i lobbyn ett par timmar och spelade biljard och pingis, otroligt underhållande, haha.

Ikväll ska jag laga mat med Memo och antagligen de andra mexikanarna, mysigt! Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Ska kanske laga mat till Noho Marae imorgon, vet inte om jag har tid under dagen pga jobb. We'll see!

Nu ska jag fortsätta med mitt, ciao!

Och bilder kommer. Har ca 600 bilder från denna helgen och nej, jag vet inte hur jag lyckas ta så många bilder, verkligen. Mest landskap dock (FANTASTISKT LANDSKAP!)

Onödigt vetande om ett land långt söderut

- det är svårare att hitta en flasköl utan skruvkork än med
- San Fransisco, släng dig i väggen. Aucklands backar ger mig kramp i vaderna om nätterna
- det regnar nästan var dag
- 15% av befolkningen kan prata maori, det egentliga nyzeelänska språket
- när övergångsstället slår över till grönt ser man en animerad gubbe som går samt hör ett spacigt ljud som kan jämföras med svärdfighten i Star Wars
- trafiksystemet suger
- ironin med att gå på University of Technology är att det händer att en overhead inte fungerar
- man förväntar sig att se maorier här i NZ, men egentligen finns det bara asiater här. Överallt. Hela tiden. Jag börjar överväga om det ändå kan vara någonstans i Asien jag är och inte NZ..
- när man öppnar en NZ öl kallad Tuì finns det frågor i kapsylen, partytricket!

Jag kan dessutom tillägga att en rolig sak med att slänga ihop folk från olika länder under en roadtrip är att det slutar med att svordomar på norska, svenska och spanska är i princip det enda vi säger till varandra. Dock med kärlek!

Yey

Ciao folks!

Hala just nu i ett par timmar som tillagnas biblan. Det blir lite plugg osv. Idag pratade jag med min goa MALIN for forsta gangen pa en manad, vilket ar helt sinnessjukt, sa lange har vi aldrig gatt utan att prata tidigare. Underbart att fa hora hennes rost iaf, riktigt skont.

Men som sagt, lektion och senare efter det ska jag till Memo och kolla pa bilder fran helgen, goodie!

Och grattis mamma som fyller ar idag! <3

A, det var nog allt.

Amazing

Ciao people!

Helgen har varit underbar. Roadtrip med Esme, Brittany, mexican guys och Mathias. Helt. Jävla. Galet. Haha, älskar det. Om två veckor är det Waiheke som gäller, så galet det kommer att bli!

I alla fall hann vi med en hel del under vår roadtrip. Det absolut coolaste var ändå raftingen. Jag var så sjukt rädd och nervös inför det, men det var hur kul som helst och jag trillade inte ur (även om det var nära i 7 m vattenfallet). Så rafting, Waitomo caves, party, Zorb och mycket mycket mer hann vi med. För att inte tala om oändliga timmar i bilen bredvid Memo och Esme som körde. Well done!

Ah, ska lägga upp alla galna bilder senare idag efter min lektion.

Finner inga ord, haha. Längtar tills fredag, då är det Noho Marae som gäller, kommer bli awesome!

Arrivederci

RSS 2.0